top of page
  • Joran van Mil

Welkom op mijn jonge website

Het is een goed gevoel te starten met iets waar mijn hart ligt. Nee, niet websites maken, maar me dagelijks bezig houden met honden en hun baasjes. Wie ik ben?



"Waar kom jij nou je bed voor uit?!" vroeg een goede vriendin van me toen ik haar vertelde dat ik wat anders wilde met mijn leven. "Met honden werken!"was mijn spontane antwoord. Nu ben ik de daad bij het woord aan het voegen. Na jaren van ervaring met eigen honden, verenigingen en diverse cursussen ben ik er wel aan toe.


Vertrouwen.

Eerst bewegen, oefeningen doen, dan discipline en regels, daarna pas affectie. - Cesar Milan

We vinden vaak kleine kinderen zo "puur", nog zo "groen" en zo eerlijk. Datzelfde gevoel krijg ik van honden. Een hond is vaak nog zichzelf, what you see is what you get. Tenzij er iets aan de hand is in zijn omgeving, maar zelfs dat laten ze door consequent gedrag ook weer zien. Het is mooi om dat te herkennen en ze weer te helpen uit die onbalans te komen.




Ik ben geboren in een ondernemersgezin, in het centrum van de stad, na een actieve en ondernemende jeugd mijn vleugels uitgeslagen en in diverse prachtige landen gewoond en bezocht. Van België, Oostenrijk en Spanje naar Australië en Noord America. In 2020 kwam ik terug naar Nederland, om weer dicht bij mijn familie te zijn. Mijn thema's en interesses tijdens verre reizen waren altijd "de natuur en natives", de mensen die ons echt iets te vertellen hebben!



Een straathondje in Brazilië die zich thuis voelt bij ons binnen. De honden leven een eigen leven, met de gevaren van de straat maar ook de vrijheid om te gaan en staan waar hij en zijn hondenfamilie willen. Wat zou hij kiezen? Dit, of 4 hoog op een flat met het beste voedsel en een kacheltje? Toch is het een goede zaak dat deze honden een thuis krijgen waar ze veilig zijn en nagekeken worden.


Honden zijn onderdeel van onze natuur en samenleving, en vele andere samenlevingen, het begrijpen van beide partijen vereist een bepaalde rust en inzicht. In Brazilië gaan mensen heel anders om met honden dan in Noord America en Europa.

Ik kan me erg vinden in de werkwijze van Cesar Milan, naast zijn vele video's heb ik ook zijn boeken bestudeerd en lessen gevolgd, dit in combinatie met de ervaring die ik met honden heb, geeft me vertrouwen honden en zeker hun baasjes te kunnen helpen.Hier kom ik dus mijn bed voor uit! 


Neem gerust contact met me op als u een vraag heeft, u doet uzelf en mij ene plezier.






Comentários


bottom of page